Vi lanserar montörsakademin

Klimatsmarta Nacka

I höst introducerar vi ”Montörsakademin”. Ett utvecklingsprogram som tryggt och säkert hjälper dig att komma in i rollen som Distributionselektriker, i en miljö där du får prova på allt under handledning av erfarna kollegor.

Hör HR-chef Mikaela Linnerstam och driftchef Tom Hembergs tankar kring detta:

Vad är syftet med att ni valde att jobba så här med kompetensförsörjning?

Vi ser exempelvis att Elkraftsingenjörer och Distributionselektriker är några av de roller som behöver rekryteras. Vi vet att vi är ett fantastiskt bra företag ur många aspekter, så därför vill vi ta in och ge nyexaminerade montörer en stabil brygga in.

Varför tror ni att kompetensbristen ser ut som den gör i energibranschen?

Främst insikten om en elektrifierad framtid. Vi blir fler vilket ställer krav på att bygga ut och förvalta elnätet på bästa sätt. Som konsumenter vill vi även ha tjänster som är elektrifierade och framför allt hållbara, till exempel solceller och laddstolpar.

Vad hade ni sagt till någon som funderar på att söka sig till Nacka Energis montörsakademi?

Sök! Vi ser att du är hungrig på kunskap och i gengäld får du bred kompetens på kort tid. Vi är öppna och medvetna om att du kommer vara eftertraktad på marknaden efter avklarat program.

Vad gör Nacka Energi till en attraktiv arbetsgivare?

Kombinationen av att vara en stabil aktör och att vi är framåtsträvande. Förutom våra schyssta förmåner och de absolut trevligaste kollegorna så får man som anställd chans att vidareutvecklas inom sin roll.

Har ni några andra exempel på hur ni hittar de bästa kompetenserna på lite annorlunda sätt?

I början av 2023 anordnade Energiföretagen speed-dating med studenter från snabbspårsutbildningen inom Energiteknik och Elkraftteknik på Luleås tekniska universitet, som vi deltog vid och som nyligen resulterade i en anställning.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Publicerad: 19 Juni 2023 | Senast uppdaterad: 19 Juni 2023