Vår rekryteringsprocess

Har du skickat in en ansökan till oss och är nyfiken på att veta vad som händer nu? De flesta av våra rekryteringar följer stegen nedan.

Ansökan

Ett jobb som intresserar dig dyker upp. Toppen! Nu tycker vi att du ska söka så snart du kan eftersom urval sker löpande. Vi vill gärna att du bifogar ditt CV och ett personligt brev.

När du har sökt jobbet kommer du att få ett automatiserat mail tillbaka med kontaktuppgifter till rekryteringsansvarig hos oss som du är välkommen att kontakta om frågor dyker upp.

1

Urval

Nu tittar vi på de ansökningar som har kommit in. Vi baserar urvalet på hur väl din profil matchar de erfarenhets- och kunskapskrav som rollen efterfrågar. Mer specifikt kan det handla om utbildning, särskilda systemkunskaper eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Om vi tror att du skulle passa för jobbet kommer vi att kontakta dig och göra en kortare telefonintervju. Syftet är att få en djupare förståelse för din bakgrund, höra mer om dina drivkrafter samt stämma av lite praktiska detaljer kring tjänsten.två personer går i en korridor och kollar i en pärm

Om du inte skulle gå vidare i processen kommer du att få en återkoppling från oss via mail. Känn dig säker på att vi kommer att höra av oss och informera oavsett om du blir kallad till intervju eller inte.

2

Intervjuer

tjej som syns bakifrån och jobbar på datorn

Under första intervjun kommer vi att gå igenom din bakgrund och berätta mer om jobbet. Vi kommer att ställa många frågor vilket säkert kan kännas både kul och utmanande.

Kom ihåg att det inte bara är vi som väljer, försök att se intervjun som ett samtal och känn dig fri att fråga allt du funderar på.

Går du vidare till en ytterligare intervjuomgång så kan vi ha bett dig att genomföra ett så kallat färdighetstest innan. Mer om det i avsnittet "Tester och case" nedan.

Under intervju två brukar vi ställa kompetensbaserade frågor vilket innebär att vi ber dig ge exempel från hur du agerat i tidigare situationer. Forskning visar att det är bästa sättet att hålla objektiva och träffsäkra intervjuer och på så vis motverka diskriminering.

3

Tester och case

Vi använder oss av tester från Assessio. Syftet är att få en ytterligare dimension av dina framträdande egenskaper och drivkrafter. Teståterkoppling sker under andra intervjun där vi tillsammans går igenom och diskuterar resultatet.

Vi kan också be dig göra ett case där vi vill se hur du tar dig an en specifik uppgift som är kopplat till tjänsten som du söker.

 

tjej som syns bakifrån och jobbar på datorn

4

Referenser

När vi närmar oss slutet av processen kommer vi att be dig lämna två till tre referenser. Vi vill gärna att minst en ska ha varit en tidigare chef. Referenserna kontaktas via telefon. Vi ställer frågor om vad hen minns av dig och hur du agerade i olika sammanhang under tiden som ni jobbade ihop.

Vi ser referenser som en sista pusselbit för att få en så samlad bild av dig som möjligt. Genom att fråga hur du agerat tidigare och vilken typ av stöd du behöver kan vi också ge dig bästa möjliga förutsättningar för att lyckas in din nya roll hos oss.

5

Belastningsregister och drogtest

Säkerhet är ett av våra ledord. Därför kommer vi att be dig om ett utdrag ur belastningsregistret. Självklart hanterar vi detta på ett professionellt sätt. Inga personuppgifter sparas efter avslutad kontroll.

Dessutom vill vi att du gör ett drogtest via vår företagshälsovård. I enlighet med vår alkohol- och drogpolicy har vi en nolltolerans mot droger och alkohol i arbetet.

6

Erbjudande

Grattis till att ha klarat dig igenom alla stegen!

Nu väntar ett jobberbjudande. När vi är överens sker signering av anställningskontrakt digitalt.

Välkommen till oss! Vi ser fram emot att få dig som kollega.

tjej som syns bakifrån och jobbar på datorn

7

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Publicerad: 21 Februari 2023 | Senast uppdaterad: 21 Februari 2023