För dig som ska flytta till eller inom Nacka

Så fungerar det

För att kunna använda el i vårt nätområde måste du ha ett elnätsavtal med oss. Innan du flyttar in i din nya bostad behöver du därför teckna ett elnätsavtal. Elen kan vara avstängd i din nya bostad och återinkopplas i så fall på din angivna inflyttningsdag. Då läser vi också av mätaren.

Tjejer som flyttar till ny bostad

Teckna elnätsavtal

Teckna avtal digitalt

För att teckna ett elnätsavtal fyller du i vår blankett "Elnätavtal för säkringskund". Du fyller enkelt i blanketten online och signerar med BankID.

Du får en kopia på din ansökan per mejl och när allt är klart kommer vi att skicka ut en skriftlig bekräftelse på avtalet till dig. Om någon information saknas kommer vi att kontakta dig för komplettering av uppgifterna. När allt är klart får du en bekräftelse per post.

Teckna avtal via telefon

Du kan även välja att teckna elnätsavtal via telefon. För att teckna elnätsavtal via telefon behöver du först identifiera dig med BankID. När allt är klart får du en bekräftelse per post.

Saknar du BankID kan du ladda ner avtalet, skriva under och skicka det till oss.
Eller ring till vår kundservice så hjälper vi dig!
08-466 81 00

1

Välj elhandelsbolag

Välj det elhandelsbolag du önskar köpa din el av

När du har tecknat nätavtal ska du välja ett elhandelsbolag. Gör du inget aktivt val hamnar du på ett så kallat anvisningspris i tre månader, och därefter övergår avtalet till ett tillfälligt månadspris, hos vår samarbetspartner Mälarenergi.

2

 

Klart!

Klart!

För alla nya elnätsavtal debiterar vi en inflyttningsavgift på 375 kronor.

3

ELNÄT & ELHANDEL - VAD ÄR SKILLNADEN?

ELNÄT

För att vara vara ansluten till elnätet betalar du en elnätsavgift till elnätsbolaget i ditt område. Elnätsbolaget äger och driver elnätet och ansvarar för att elen transporteras till elandvändarna.

Våra tjänster

ELHANDEL

Till elhandelsbolaget betalar du för den el du förbrukar i din bostad till exempel när du tittar på tv, laddar din mobil eller dammsuger. Ett elhandelsbolag köper in el från elproducenter och säljer sedan vidare elen till sina kunder.

Läs mer
Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Publicerad: 30 Maj 2022 | Senast uppdaterad: 23 Oktober 2023