Nya laddmöjligheter till Samfälligheten Torggaraget

Bild på laddplats i Panoramas garage

Nacka kommun placerar sig i toppen bland andelen elbilar och laddningsinfrastruktur sett till antalet invånare. Den snabba tillväxten av laddningsbara fordon i Nacka ökar trycket på öppna publika stationer, men även hos företag och föreningar som vill erbjuda sina boende och anställda laddmöjligheter.

Läs mer om varför Samfälligheten Torggaraget valde att kontakta oss när de såg en ökad efterfrågan bland boende i området.

Mellan 2013 och 2022 har antalet laddningsbara bilar i Nacka ökat med 10 000 %. Idag är mer än en tredjedel av alla bilar i kommunen laddningsbara.

Hos Samfälligheten Torggaraget i Nacka strand är det ökade behovet något som man har märkt av bland de boende och besökande till området. Samfälligheten har därför valt att investera i en bekväm och administrativfri helhetslösning från oss på Nacka Energi Försäljning för att ge boende och besökande möjlighet att ladda bilen där den står parkerad som längst.

I undersökningsfasen av elektrifieringen hade de kontaktat elva av de mest lovande leverantörerna. Styrelsen hade tydliga krav och kriterier som leverantörer skulle leva upp till, och efter en noggrann urvalsprocess återstod bara tre kandidater som de bokade möte med.

Nacka Energi Försäljning hade en unik förförståelse kring våra behov och vår nuvarande energisituation, säger Scott Lakey på Samfälligheten Torggaraget. Vi slapp göra en dyr energiutredning, då de redan satt på kunskapen kring områdets nuvarande och framtida utbyggnation av elnät samt Nacka strands energibehov idag och imorgon. De andra leverantörerna kunde leverera laddboxar, men hade ingen kunskap kring det framtida energilandskapet i Nacka strand eller om en eventuell utbyggnad av vår installation skulle kunna vara möjlig.

Vi gjorde det inte enkelt för dem, det var en tuff förhandling, och ifall vi skulle ha fått ett bättre alternativ hade vi tagit det i stället. De erbjöd helt enkelt den bästa helhetslösningen, bäst finansieringsalternativ, långsiktighet och framför allt högst kunskapsnivå.

Vi uppfattade Nacka Energi Försäljning som trevliga, enkla att ha kontakt med och väldigt professionella. Projektet stötte på försening då en tysk bil stod olagligt parkerad i garaget där installationen skulle ske, något de inte kunde påverka. En av laddboxarna placerades lite för nära ett ventilationsrör, något som snabbt och smidigt fixades till efter diskussion med deras projektansvarige. Sett till hela projektet är vi väldigt nöjda och glada med att ha valt dem.

Samfälligheten ser att behovet av laddplatser kommer öka drastiskt under nästkommande år, med ett lite längre perspektiv kommer alla bilar antingen vara elbilar eller plug-in hybrider. Installationen är gjord med det i åtanke, detta för att spara resurser/pengar till framtida utbyggnadsprojekt. "Då vet vi vilka vi kommer att ringa", tillägger Scott.

Till andra som är intresserade av en installation av laddplatser har han ett medskick: det är viktigt att tänka långsiktigt, och inte bara på styckpriset för laddarna.

Vidare förklarar han att utifrån ser ett erbjudande ofta väldigt lika ut, men en bra installation har många fler komponenter som ska uppfyllas, och som inte alltid syns i en offert.

Kunskap kring energi i området, en utbyggnadsplan, arbetsmiljö, elsäkerhet, säkerhetsfunktion, olika debiteringssystem, estetik och en förståelse av kundens behov och förutsättningar paketerat i en helhetslösning är delar som under projektets gång visade sig vara viktiga för oss, något de verkligen levererade.

Jag och styrelsen skulle absolut rekommendera Nacka Energi Försäljning! Det är kunnigt folk som förstår problematiken lokalt och i projektens alla delar. När jag springer in i dem på stan blir jag alltid glad. Snyggt jobbat, jag är väldigt nöjd!

 

Vi på Nacka Energi Försäljning är glada över det fina betyget vi har fått och önskar tacka Scott och samfälligheten för ett trevligt samarbete!

Är du också intresserad av att erbjuda laddmöjligheter i ditt område? Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte så berättar vi mer om hur vi kan anpassa det efter ert behov!

Publicerad av Nacka Energi Försäljning AB

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Publicerad: 1 Mars 2024 | Senast uppdaterad: 15 Mars 2024