För er som ska flytta till nya lokaler i Nacka

Så fungerar det

För att kunna använda el i vårt nätområde måste ni ha ett elnätsavtal med oss. Innan ni flyttar in i er nya lokal behöver ni därför teckna ett elnätsavtal. Elen kan vara avstängd och återinkopplas i så fall på er angivna tillträdelsedag. Er elmätare kommunicerar direkt med oss så ni behöver inte läsa av mätarställningen själv.

Bild på flytt till ny lokal

Teckna elnätsavtal

Teckna avtal digitalt

För att teckna ett elnätsavtal fyller ni i vår blankett "Elnätavtal för näringsidkare". Blanketten fylls i online och signeras av firmatecknare med BankID.

Ni får en kopia på er ansökan per mejl och när allt är klart kommer vi att skicka ut en skriftlig bekräftelse på avtalet till er. Om någon information saknas kommer vi att kontakta er för komplettering av uppgifterna.

Detta gäller elnätavtal för anläggningar på 16-250 A.
Har ni en större anläggning och behöver ha en avtalad effekt, mejla kundservice på info@nackaenergi.se så skickar vi ett elnätsavtal för avtalad effekt till er.Tänk på!

För att teckna elnätsavtal måste företaget vara registrerat hos bolagsverket och inneha F-skattsedel. Kreditupplysning kommer ske i samband med tecknande av elnätsavtal och om företaget har restförda skatter, betalningsanmärkning eller på annat sätt inte är kreditvärdig kan deposition komma att krävas in.

1

Välj elhandelsbolag

Välj det elhandelsbolag ni önskar köpa elen av

När ni har tecknat nätavtal ska ni välja en elleverantör. Gör ni inget aktivt val får ni ett anvisat månadspris i 3 månader hos vår samarbetspartner Mälarenergi. Det anvisade priset övergår sedan till ett tillfälligt månadspris. Kontakta oss gärna för mer information om Mälarenergis avtalsalternativ för företag.

2

 

Klart!

Nu är allt klart!

För alla nya elnätsavtal debiterar vi en inflyttningsavgift på 300 kr exklusive moms.

3

ELNÄT & ELHANDEL - VAD ÄR SKILLNADEN?

ELNÄT

För att vara vara ansluten till elnätet betalar du en elnätsavgift till elnätsbolaget i ditt område. Elnätsbolaget äger och driver elnätet och ansvarar för att elen transporteras till elandvändarna.

Våra tjänster

ELHANDEL

Till elhandelsbolaget betalar du för den el du förbrukar i din bostad till exempel när du tittar på tv, laddar din mobil eller dammsuger. Ett elhandelsbolag köper in el från elproducenter och säljer sedan vidare elen till sina kunder.

Besök Mälarenergi
Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Publicerad: 4 Juli 2022 | Senast uppdaterad: 12 December 2022