Hållbarhet

Vår vision är att vara ett innovativt och hållbart energiföretag som i samverkan tar ansvar för ett attraktivt och växande Nacka.

Ett steg mot ett hållbart ansvar för Agenda 2030

Vi vill bidra till en ljusare framtid för kommande generationer. Vår hållbarhetspolicy är grunden för vårt hållbarhetsarbete.

Policyn är vår bolagsgemensamma framtagna vilja och identifierar och definierar de mål vi ska jobba mot.

Bolagets vision är att vara ett innovativt och hållbart energiföretag som i samverkan tar ansvar för ett attraktivt och växande Nacka. Hållbart företagande med ansvar för påverkan på samhället och intressenter är utgångspunkten och våra perspektiv är ekonomiska, miljömässiga och sociala.

PEAK - Ett samarbete för vår kommande generation
I linje med bolagets hållbarhetspolicy har Nacka Energi och Nacka Vatten och avfall samarbetat med PEAK-nätverket i Nacka för Nacka kommuns skolor.

Temat för 2023 var "Hållbara transporter".
Nacka Energi bistod med kunskap och information om fordonsladdning i den lärarhandledning som tas fram av PEAK-projektet.

Klicka här för att läsa mer om PEAK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Klimatneutrala Nacka 2030
Projektet drivs inom ramen för Viable Cities, ett strategiskt innovationsprogram inriktat på klimatneutrala och hållbara städer, där 23 städer och fem myndigheter arbetar tillsammans för att snabba på klimatomställningen.

Läs mer om samverkansprojektet här!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Publicerad: 24 Maj 2022 | Senast uppdaterad: 15 Januari 2024