Här finns en härlig ”kavla upp ärmarna mentalitet”

Klimatsmarta Nacka

Hon är HR-chefen som alltid vurmat för det engagerade ledarskapet och aktivt arbete inom arbetsmiljö. Mikaela Linnerstam drivs av att få påverka och skapa hållbara och nytänkande HR-processer. Att få arbeta i en bred roll med möjlighet att påverka hos en så viktig samhällsaktör som Nacka Energi passar henne som handen i handsken.

Utveckling måste kännas inifrån

Vad är nyckeln till att få personalen att trivas på jobbet?

- Jag tror att chefens roll är A och O. Chefer som är närvarande, bryr sig om sina medarbetare, men också som vågar säga nej och fatta tuffa men rättvisa beslut.

Hur viktigt är det att personalen får utvecklas i sin yrkesroll?

-Det är superviktigt. Utveckling handlar inte alltid om titel och lönenivå, det kan betyda så mycket mer. Du kanske ges ett ansvar som du inte hade tidigare, får en senior mentor, att du får vara med och utveckla ett arbetssätt eller får gehör för dina idéer. Utveckling måste kännas inifrån, att du växer. Jag förväntar mig inte att alla ska vara kvar på samma arbetsplats för alltid. Det känns fint att vi som arbetsgivare få bidra till människors utveckling.

Internrekrytering eller externrekrytering?

-Det är jättekul när det går att internrekrytera, genom att bygga på en medarbetare kompetensen och låta den växa in i en ny roll. Men ny extern kompetens och energi in i företaget behövs också för en bra balans.

Tre tips på hur man får personal att växa?

-Stark och enad chefsgrupp som står bakom fattade beslut
-Delegera nedåt, låt medarbetare testa och ha en förlåtande kultur
-Chefen ska skapa förutsättningar för medarbetaren att lyckas med sitt självledarskap

Varför ska man vara anställd på Nacka Energi AB?

- Vi är ett företag som arbetar framåtsträvande och för hållbarhet, vilket jag ser som viktigt. Vi är även en viktig samhällsaktör och har kollegorna som tar ett jätteansvar. Det finns en kavla upp ärmarna mentalitet! Så om man vill jobba med ett superviktigt och aktuellt uppdrag, ha kollegor som bryr sig om varandra och tar eget ansvar, vill arbeta i coola lokaler och ha riktigt schyssta förmåner. Då ska man söka sig till oss, tycker Mikaela.

Hur får man jobb på NEAB?

-Ha koll på vår hemsida under lediga jobb och skicka gärna in en spontanansökan. Man får också gärna skriva till mig på Linkedin eller Nacka Energi om du är intresserad av att bli en av våra framtida medarbetare.

Amanda Regner arbetade som receptionist och ansiktet utåt på företaget när hon fick en ny chef som såg hennes talang för det kreativa och som då gavs möjlighet till värdefull utveckling. I dag arbetar hon som kommunikatör, har stor möjlighet att påverka sin arbetssituation och får gehör för sina aldrig sinande idéer.

Ny chef såg potentialen i Amanda

Vad ingår i din roll som kommunikatör?

I kommunikatörsrollen ingår att planera och utföra event, hålla i kampanjer, formge trycksaker, producera innehåll i sociala medier och på webben och filma. I mindre företag får man möjlighet att arbeta brett.
-Jag får påverka min arbetssituation, är inblandad i allt som händer inom kommunikation och får komma med egna idéer, berättar Amanda.

Hur var det för dig att en chef såg fler kvalitéer hos dig?

-Det är såklart jätteroligt att min chef såg potential i mig. Kommunikation är det roligaste man kan jobba med enligt mig, så jag är väldigt tacksam över att jag fått möjligheten att utvecklas inom det.

Vad är den största utmaningen i din roll idag?

-Jag stöter på nya utmaningar hela tiden, det är det som är så roligt med kommunikation, man får testa sig fram och se vad som fungerar bäst.

Vad har överraskat mest i din nya roll?

-Hur mycket man kan påverka människor med rätt kommunikation. Men också hur härligt det är att få jobba med andra kreativa människor både internt och externt.

Hur ser du på framtiden?

-Det jag lärt mig i min nya roll har givit mig mersmak till att i framtiden vilja arbeta ännu mera med kreativa kampanjer, såsom man gör på större byråer.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Publicerad: 7 November 2022 | Senast uppdaterad: 8 November 2022