Tänker du stänga av elen efter sommaren? Stäng av på rätt sätt!

Många stänger av elen när de lämnar sina sommarstugor. Vi behöver ha kontakt med din elmätare även när elen är avstängd. Använd därför knappen på elmätaren för att slå av elen till din fastighet.

Elmätare

Gör så här när du ska stänga av elen

  • Använd den oranga knappen på elmätaren. Tryck in den i cirka tio sekunder, tills du hör ett knäppande ljud. Nu är elen avstängd, men vi har ändå konatakt med din elmätare och får mästarställningar (nollvärden) som kan läsas in automatiskt. Du kommer se på fakturan att du endast betalar den fasta delen av nätagiften. Det här är det bästa och mest korrekta sättet att stänga av elen!
  • Man kan också använda huvudströmbrytaren som sitter ovanför elmätaren. Då tappar vi all kontakt med din elmätare. Vi vet inte om det är något yttre fel eller om mätaren gått sönder och i många fall måste vi göra manuella kontroller för att säkerställa att inget fel har skett. Det här är därför ett sämre alternativ.
Hjälpte informationen på den här sidan dig?