Bostadsrättsföreningen Panorama har investerat för framtiden

Bild på laddplats i Panoramas garage

Bostadsrättsföreningen Panorama som ligger på Kvarnholmen har med hjälp av Nacka Energi installerat 28 laddplatser i föreningen och gör just nu en undersökning för att utöka antalet laddplatser för kommande behov.

Vi har ställt några frågor till Michael som är styrelsemedlem i föreningen om hur han upplever samarbetet med Nacka Energi.

Hur fick ni reda på att Nacka Energi levererar laddstationer?
Jag var involverad i en annan installation på Västkusten där jag bodde innan och då hade vi InCharge som leverantör av laddstationer.

När jag sedan flyttade till Nacka och vi tog beslutet om att installera laddplatser i föreningen så kontaktade jag InCharge som hänvisade mig till Nacka Energi som är deras utvalda återförsäljare i Nacka.

Vad fick er att välja Nacka Energi?
Av fem tillfrågade leverantörer lämnades två offerter, en av dom var från Nacka Energi. Vi valde Nacka Energi eftersom det kändes som ett tryggt och stabilt företag som kan fastigheten och elnätet.

Hur tycker ni att installationen gick?
Under hela processen hade vi en väldigt bra kommunikation med Nacka Energi, så själva installationen fungerade smärtfritt.

Stötte ni på några utmaningar?
En utmaning som vi stötte på var att vi hade väldigt tighta parkeringsplatser vilket gjorde att vi fick rita om parkeringsplatserna för att få utrymme för laddutrustningen. Vi löste det genom att gå från 10 till 9 parkeringsplatser.


Det var solklart för Panorama att de skulle installera laddstationer i föreningen. Om en potentiell köpare kör elbil eller går i tanke om att köra elbil inom de närmsta åren så vill vi kunna erbjuda laddplatser. Vi ser det som en självhjälp att hålla uppe intresset för vår förening samtidigt som vi bidrar med det vi kan i den gröna omställningen säger Michael, styrelsemedlem i Panorama.


Vad har blivit bättre sen ni installerade laddstationer?
Det är fler elbilar i garaget med mindre avgaser vilket i sin tur leder till mindre forcering av ventilationsflödet i garaget och därmed mindre elanvändning till fläktar. Det är också ett stort plus att vi är med och bidrar till en bättre miljö.

Skulle ni rekommendera andra att använda Nacka Energi och varför?
Ja det skulle vi göra. Vi bedömer att Nacka Energi är en trygg partner som lever upp till de åtagande dom utlovat, från projektplanering till installation.


Publicerad av Nacka Energi Försäljning AB

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Publicerad: 27 Oktober 2022 | Senast uppdaterad: 16 Augusti 2023